dimecres, 1 de juny del 2016

En primer lloc vull aclarir que, per motius personals i informàtics, no he estat capaç de poder aplicar el programa AntConc per tal de procedir a fer l’anàlisi lexicomètric del blog escollit. La primera opció, i potser la més adequada, era la de no presentar-lo, però he pensat que tot i no ser  el que se’m demana em serviria per treballar una mica el concepte d’anàlisi lexicomètric, encara que fos  d’una  manera més simple, mitjançant el word.  He cregut que podia ser una experiència millor que resignar-me a no presentar-lo.


He escollit el blog Feministes de Catalunya, creat l’any 2012. El corpus del treball l’he format amb quatre  textos del blog :  un comunicat del 7-1-2016 :Feministes de Catalunya denuncia radicalment l'assetjament a #dones polítiques. El segon,  Artemisa o l’esperit rebel , un  article de Sara Berbel  publicat 7-11-2015 ,  un tercer article  de Dolors Renau Violència: vull comprendre publicat també el 30-11-2015 i el quart de Violència masclista de  Marina Subirats,

Després de llegir els quatre  articles, la tècnica seguida ha estat intentar detectar  quines eren les paraules més freqüents , mitjançant l’aplicació “buscar”  del Word.
S’han agrupat els resultats del singular i el plural en un de sol per la mateixa paraula, indicant-se en el cas que s’ha fet.
Podem veure  resultat  en la taula següent,
Paraules
nombre
paraules
Nombre
Dona+dones
33
identitat
3
Home +homes
30
imposar
3
Violència
26
poder
3
Masclista+ masclistes
9
acusació
2
Dret + drets
8
Agressivitat
2
Masculi+ masculina
8
Dolor
2
Feministes
6
lluita
2
Viril- virils
6
Activista+ activistes
2
Política
4
dolor
1
educació
3
feminista
1
Estereotip
3
S’ha relacionat violència amb masclisme, de gènere i altres , a través dels text del corpus i s’han obtingut  els següents resultats: Violència masclista 6, violència de gènere 1, violència altres 19.Conclussions,

Tot i no tenir suficients dades i no disposar de l’eina adequada, el resultat d’aquest anàlisi lexicomètris em porta a dir que el problema de la violència envers les dones, pel nombre de vegades que parla de violència, es refereix més vegades a la violència en general de la societat que a la violència masclista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada