divendres, 15 d’abril del 2016

Globalització i identitat

Quan parlem de globalització ens referim a un procés objectiu que prové de les relacions entre les societats a través de les xarxes, generant la interdependència entre elles dins un únic sistema social mundial.

Quan parlem d’identitat ens referim a una comunitat o un individu. La identitat en una comunitat es construeix mitjançant un procés d’identificació dels individus, i a la vegada és la referència a la construcció del jo.

Per tant , aquest sistema social mundial construeix una nova identitat col·lectiva, amb un sistema de valors. Aquesta és doncs una  identificació, legitimadora, ja que són les institucions mundials que volen marcar la forma de vida a totes les societats. 


És per això que es troba amb la resistència de les comunitats que senten amenaçada la seva identitat, i no sempre volen, ni poden, canviar els valors que els identifica com a comunitat o com a individu. Això porta a un renaixement de les identitats. Ningú no pot respectar als demés si no es respecta a ell mateix.  

2 comentaris:

  1. D acord Fina. La clau és saber que actuant respectant la nostra identitat local estem alhora actuant globalment, en funció d'una nova identitat global que estem aprenent a gestionar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gus, amb la teva aportació ajuda a aclarir el que volia expressar: només amb el reconeixement de la pròpia identitat es pot avançar cap a una identitat global.

      Elimina