dimarts, 19 d’abril del 2016

La societat de la ignorància.

Dins  la societat del coneixement ens podem trobar, sovint, desbordats per la gran quantitat d’informació a la qual tenim accés. Dins la complexitat del coneixement actual a què teòricament tenim tots a l’abast, mitjançant les xarxes, suposa una gran   dificultat seleccionar i escollir el que realment t’interessa, pot crear confusió a  una part de la societat o fins i tot portar-la a l’auto exclusió.
A la vegada, l’avenç de la ciència i els nous reptes tecnològics potser són superiors a les capacitats humanes, si més no en les persones comunes que també ha de conviure amb la nova tecnologia, en el treball, a casa o en la seva formació.
Per altra banda el domini de les xarxes i els seus interessos, que fa que facilitin una informació o no, que destaquin uns fets o no, és a dir, que les utilitzin per “orientar” el coneixement de les persones cap a determinades posicions.

Veient la situació que es pot crear a a una persona comuna, cal pensar que portarà a un nou analfabetisme, que portarà als ciutadans analfabets a perdre les seves possibilitats de participar i controlar aspectes socials i polítics del seu món.

Els ciutadans, en una societat democràtica han de tenir criteri per poder participar en les decisions, i la complexitat d’aquestes requereix  una informació complexa. Si una part de la societat és analfabeta, la societat perilla i pot passar a ser la societat de la ignorància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada